Her i kategorien Fiskeolie finder du 0 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

Fedtsyrer indgår i al slags mad, og i en sund kost er det vigtigt at være bevidst om, hvilke fedtsyrer der findes i hvilke madvarer; mættede, enkeltumættede og flerumættede, hvor de flerumættede som regel er de ønskværdige fedtsyrer.

I modsætning til mættede fedtsyrer, der øger risiko for f.eks. blodpropper og åreforkalkning, så er flerumættede sundt for kroppen på op til flere områder.

Der findes to slags flerumættede fedtsyrer, der kaldes N-6 og N-3 eller omega-6 og omega-3, som findes i bløde margariner, planteolier og fede fisk, men også kan fås som kosttilskud. Eksempelvis kan BCAA fås i pulverform, hvilket især bruges af dem, der ønsker mere muskelmasse.

BCAA forsyner musklerne med energi, og herudover hjælper BCAA til at kunne opbygge muskelmasse samtidig med et øget fedttab, forstærker kroppens evne til at restituere og giver endda mindre smerte i musklerne dagene efter træning. Af flerumættede fedtsyrer er fiskeolie især et populært kosttilskud på grund af dens mange gode egenskaber.

Fiskeolier er omega-3 fedtsyrer, der almindeligvis fås gennem især fede fisk, og har vigtige funktioner i f.eks. hjerte-kredsløbet, hjernen og led. Det er et livsnødvendigt fedtstof, der både nedsætter blodtrykket og modvirker dannelsen af blodpropper, og er derfor vigtig i sund kost.