TRX Træning

Skrevet d. 21. januar 2016


Har du set dette nye træningsudstyr?

TRX er forkortelsen for ordet Total Body Resistance Training eXercise. TRX er en ny form for træningsudstyr, hvor der kan opnås variation i den daglige træning. Vægte, kettlebells og sjippetove er eksempler på træningsudstyr som de fleste anvender, men med TRX træningsudstyret kan træningen få en yderligere dimension.

TRX træningsudstyret er i sin simpleste form en træningsslynge med to håndtag. TRX er efterhånden hængt op i mange træningscentre, hvor man endda i nogle centre kan finde TRX som holdtræning. Har du ikke altid lige tid til at komme i træningscenter, men stadig gerne vil træne hele kroppen på kort tid - så er TRX en glimrende løsning, da den med fordel kan hænges op flere steder i hjemmet eller hurtigt kan pakkes ned og tages med på farten.

 

Hvorfor træne med TRX?

Måske tænker du, hvorfor vælge denne træningsform og hvilke gavnlige effekter kan man opnå med TRX-træningen? - Mulighederne er mange med denne træningsform, da man kombinerer styrketræning og dynamisk træning. Der er øget fokus på coretræning, da der i alle øvelser skal anvendes egen kropsvægt og dermed skal der spændes op i hele kroppen. Søger man ny inspiration til den daglige træning, hvor kroppen udfordres på nye måder, såsom på stabilitet og balance er det oplagt at supplere træningen med TRX.

 

Årsagen til at denne TRX træningsslynge er så anvendelig, hænger nøje sammen med det yderst slidstærke materiale, som træningsudstyret er lavet af. TRX giver mulighed for helkropstræning og at kombinere flere øvelser på en gang, samtidig med at træningsudstyret kan justeres præcis efter dit træningsniveau. Længden på de justerbare stropper og udgangspositionen for øvelsen er med til, at bestemme sværhedsgraden i øvelserne.

 

Tør man at udfordre sig selv indenfor de nævnte parametre som stabilitet, styrke og balance, vil man på sigt kunne opnå en øget muskelmasse samt en højere forbrænding i takt med at sværhedsgraden af træningsøvelserne stiger.

 

TRX er for alle

Selvom man alligevel kan komme i tvivl om, hvorvidt man kan opfylde kravene om styrke, stabilitet og balance skal man ikke holde sig tilbage for at kaste sig ud i denne træningsform. Det har nemlig aldrig været nemmere selv, at holde styr på hvor hårdt man ønsker træningen skal være.

 

Der findes meget inspirationsmateriale og idéer til, hvordan TRX øvelser kan udføres, men husk at det kun er kroppens egen ydeevne der sætter begrænsninger for, hvilke øvelser man kan afprøve.

I nedenstående video giver opfinderen bag TRX-træningsudstyret, Randy Hetrick, et lille indblik i, hvilke øvelser man kan udføre med TRX træningsudstyret.

 

 

Fordele ved TRX

 • Styrker hele kroppen og ofte flere muskelgrupper samtidig
 • Fokus på balance og stabilitet
 • Gode muligheder for progression og variation i øvelserne
 • Øget muskelmasse
 • Øget forbrænding
 • TRX træningsudstyret er nemt at transportere
 • TRX træning kan foregå mange steder end blot i træningscenter

 

Ulemper ved TRX

 • Store krav til kropsbevidsthed
 • Øvelser kan være svære at udføre pga. krav til balance/stabilitet
 • Risiko for skader ved ukorrekt udførsel
 • Prisen (men det er selvfølgelig en investering J)
 • Et alternativ til den normale træning - ikke en decideret erstatning for eksempelvis styrketræning.

TRX kan købes hos: Bodystore.dk:

 

Officiel hjemmeside for TRX: http://www.trxtraining.com/
TRX Danmark på Facebook: https://www.facebook.com/TRXDanmark