5 effektive tricep øvelser for at øge din øvre kropsstyrke

Skrevet d. 28. december 2022


Triceps træning er en vigtig del af en samlet træningsrutine, da tricep musklerne spiller en stor rolle i mange øvelser, herunder push-ups, dips og tricep pushdowns.

Først og fremmest er det vigtigt at huske at varme op før triceps træning. Dette kan gøres ved at lave et par sæt lavere vægte eller kropsvægtøvelser for at få blodet til at strømme til musklerne.

Når du er klar til at begynde tricep træningen, er der et par grundlæggende øvelser, du kan prøve:

  1. Dips: Dette er en god øvelse for at styrke tricep musklerne, da den involverer at løfte din egen kropsvægt. Du kan udføre dips på en dipstang eller på to parallelle bænke. Sørg for at holde dine arme tæt på siden af kroppen og bøj ​​dem ved albueleddet, når du sænker dig ned.

  2. Tricep pushdowns: Dette er en isolation øvelse, hvilket betyder, at den fokuserer på tricep musklerne. Du kan udføre tricep pushdowns ved hjælp af en kabelmaskine eller en elastik. Sørg for at holde dine albuer tæt på kroppen og bøj ​​dem kun ved albueleddet, mens du trækker vægten ned.

  3. Close grip bench press: Dette er en compound øvelse, som involverer både tricep og brystmusklerne. Læg dig på en bænk og tag et greb, der er tæt på hinanden med hænderne. Bøj ​​dine albuer ved albueleddet, mens du løfter vægten op over brystet.

Der er mange andre øvelser, du kan prøve for at styrke dine tricep muskler, såsom tricep extensions, skull crushers og tricep kickbacks. Det er vigtigt at huske at variere din træning for at holde det interessant og for at opbygge musklerne på den mest effektive måde.

Sørg også for at have en god balance mellem tricep og bicep træning, da disse muskler arbejder sammen og bør have lige meget opmærksomhed. Husk at tage pauser mellem sættene for at give musklerne tid til at hvile og genopbygge.

God til at øge din kropsstyrke

Tricep træning kan være en effektiv måde at øge din øvre kropsstyrke på, men det er vigtigt at huske at starte med lave vægte og langsomt øge dem, når du føler, at du er klar til det. Det er også vigtigt at huske at strække ud efter træning for at undgå muskelskader og for at holde musklerne smidige.

Husk også at hydrere dig selv og spise proteinrige måltider efter træningen for at hjælpe med at genopbygge musklerne.

Træning af tricep musklerne kan tage lidt tid, men ved at være tålmodig og dedikeret vil du se resultaterne af din træning. Sørg for at inkludere tricep øvelser i din træningsrutine for at opbygge stærkere, mere definerede tricep muskler.