Træning af bryst

Skrevet d. 21. januar 2016


Træn dig til et flot bryst! Både mænd og kvinder

Brysttræningen hos mænd er noget af det mest populære, da det får dig til at se stor og bred ud. Og hos kvinder er det populært, da det strammer brysterne op.

For både mænd og kvinder, så gælder det mest grundlæggende: 3 - 4 øvelser, oftest kombineret med 3 - 4 øvelser tricep bagefter(alt efter dit træningsprogram).

Du bestemmer selv antal gentagelser du kører, men normalt skal man ligge omkring 6-12. Det er dog forskelligt fra person til person hvad der virker bedst, og om man har lyst til at træne med tunge vægte.

Det vigtigste er bare at du er færdig når du stopper, og ikke stopper mens du stadig kunne køre 5 mere sæt.

 

For pigerne

Det kan være svært for de fleste piger at starte med bænkpres, da de færreste piger kan løfte særligt meget til at starte med. Men heldigvis findes der mange andre øvelser, som er nemme at komme igang med.

Brug lette håndvægte og en flad bænk, på den måde får du stort set den samme øvelse som bænkpres, men uden den store belastning.

Ellers virker de øvelser som Victor Martinez går igennem i bunden af denne post også godt for piger, og burde kunne udføres af alle.

 

For mænd

For de fleste mænd burde det være muligt at køre bænkpress som den primære bryst øvelse, men da det handler om at ramme hele brystet, så vil jeg klart anbefale ca. 3 - 4 brystøvelser på "bryst-dag".

Det skulle gerne være delt således op at du rammer midten af brystet, det øverste, siderne og til sidste det nederste del af brystet.

Det kunne f.eks. gøre vha. disse øvelser:

  • Bænkpres - grundøvelse for brystet
  • "Incline press" med håndvægte til den øverste del af brystet - 1:50 i videoen.
  • Cable cross øvelse til siden - 8:50 i videoen.
  • Cable cross øvelse til bunden af brystet - 12:50 i videoen.

Jeg går umiddelbart ud fra, at de fleste kender bænkpres. Men de 3 sidste øvelser kan være lidt mere problematiske. Derfor har jeg fundet et rigtigt godt klip med Victor Martinez, hvor han gennemgår både øvelser og metode. 

Grunden til at jeg bruger Victor Martinez, er at han går rigtigt meget op i den form/metode man bruger i træningen. Således at folk undgår at træne forkert.