Tabe sig - uden at tabe muskelmasse

Skrevet d. 21. januar 2016


Er du kommet sent igang med at cut ned til sommer?

Når man nu har arbejdet hårdt hele året for at tage en masse lækker muskelmasse på, så er det super nederen at miste meget af det igen under cut og/eller ved utilstrækkelig kost.

Derfor har vi opsumeret 5 punkter som er top relevante når du vil tabe lidt fedt, og samtidigt miste minimalt muskelmasse.

 

  1. Start med at fjerne alle de simple kulhydrater som er: Hvidt brød, pasta, chokolade, slik og generelt bare søde sager.
  2. Drik mere vand - især under træning. En fuld hydreret krop er mest effektiv, og samtidigt skal kroppen bruge vand for at omdanne mad til energi.
  3. Sørg for at få et godt mix af både frugt og grøntsager,  således at du stadig får de gode og sunde vitaminer. Dette er vigtigt når du har en aktiv hverdag.
  4. Sørg for at have en rig kilde til protein i hvert måltid. Proteinerne sørger for at dine muskler får næring og så mætter protein både godt og længe. Det er vigtigt at du får en god mængde protein selv når du er på cut, for at holde på muskelmassen.
  5. Hvis du ikke allerede har cadio i dit træningsprogram, så få det lagt ind. Og sørg samtidigt for at mixe sprint og distance.

 

Følg disse råd, og så er det stadig muligt at få smidt lidt kilo inden sommerferien.

Husk at de nemmeste kalorier at undvære, er de unødvendige i form af alkohol og søde sager. 
Den mængde sukker som hjernen har brugt for, er langt bedre at få igennem frugtsukker.