Skulder træning

Skrevet d. 21. januar 2016


Få styr på metode, øvelser og form!

Skulder træning er ofte en af de muskelgrupper som folk har sværest ved at træne, og ofte træner forkert. Og hvis man træner skuldrene forkert, så ender man ofte med at træne en hel anden kropsdel, og måske få sig optjent nogle grimme skader.

Det er altid en god ide at være varm, før du går igang med træningen. Men især med skuldretræning oplever jeg at en god opvarmning, vil gøre at du både kan løfte mere og være mere blid mod din krop.

Start eventuelt ud med lidt løb, og de første par sæt med lette vægte, inden du for alvor går igang.

 

Smerter i skulder

Har du allerede smerter i skuldrene, så vil du opleve at mange øvelser som bænkpres og pullbacks bliver smertefulde. Derfor kan jeg ikke sige dette nok. Lad være med at overbelaste dine skuldre. Og især ikke når de er kolde.

Det giver simpelthen nogle skader, som du skal leve med resten af livet.

 

Få både brede, runding og størrelse med

Mange bruger forkerte øvelser til skulder træning, men det er faktisk mere simpelt end du lige regner med. Hvis du har en seperat dag til skuldre. 
F.eks. som jeg har en dag med ben og skuldre, så vil jeg anbefale enten 3 eller 4 øvelser. I de øvelser skal du både ramme siden, toppen, fronten og eventuelt bagskuldre(hvis du ikke har dette med i din rygtræning).

Jeg har indsat en video med Victor Martinez, hvor han gennemgår en del forskellige skulder øvelser, og der kan du eventuelt snuppe følgende øvelser:

Side-skuldre: 4:25 inde i video

Bag-skuldre: 07:40 inde i video

Front-skuldre: 09:00 inde i video

Top-skuldre: 12:50 inde i video

 

Øvelser til skulder træningen

Som jeg har beskrevet her over, så er formen mere vigtig end de tunge vægte her. Derfor så har jeg fundet en video som både går i dybden med form og valg af øvelser. Det er Victor martinez, som er berømt Bodybuilder - og som virkeligt har styr på sit emne! Watch and learn