Sådan kommer du hurtigt i gang med din cardio træning

Skrevet d. 7. marts 2019


Der er flere forskellige måder hvorpå man kan træne cardio, som i daglig tale helt enkelt også kaldes kredsløbstræning eller intervaltræning. I bund og grund kan alle former for motion betegnes som cardio, hvis du får pulsen op i over 30 minutter.

Cardio kan være en god idé for dig som gerne vil tabe sig, men det er også en træningsform der er god hvis du vil i bedre form, ønsker at dyrke mere nem motion i hverdagen, eller blot har brug for at holde kroppen i gang. Desuden er denne form for træning også med til at styrke dit hjerte og dermed en forebyggelse mod en masse hjerte-kar-sygdomme.

Hvis du går i et fitnesscenter, har du adgang til et hav af forskellige maskiner der med fordel kan bruges til kredsløbstræning. Her kunne man bl.a. benytte sig af maskiner der tilbyder øvelser som roning, cykling, løb, step-maskine m.fl.

Hvis du ikke er medlem af et center, er der dog stadig rig mulighed for at dyrke intervaltræning. Løb, cykling og Zumba er alle former for cardio som kan laves hjemme. Udover dette, kan man på YouTube finde rigtig mange trænings tutorials, som kan laves hjemme i stuen.

Hvor ofte må og skal jeg dyrke cardio?

Lige så ofte som du gider og lyster. Ønsker du et bestemt resultat, f.eks. at tabe 4 kilo eller at kunne løbe en bestemt distance, så er det altid godt at opstille mål. Målene hjælper herudover på motivationen.

Det er særligt vigtigt når man træner, at man husker at variere sin træning. Dette gælder ikke kun hvis man træner cardio, men også når der tales om styrketræning.

For at kroppen kan styrkes og man skal kunne se resultater, skal man skifte mellem de forskellige træningsforme og huske at presse sig selv mere når man føler at man er blevet stærkere. Ellers vil man ikke opnå en bedre kondition eller større muskler.

Jeg ønsker at tabe mig, hvordan gør jeg det med cardio træning?

Cardio er den helt ideelle træningsform for dig, som ønsker at tabe sig. Men du vil helt sikkert få mest ud af din træning, hvis du kombinerer den med noget styrketræning. Det er en skrøne at styrketræning er bedst til at opbygge muskler og intervaltræning kun forbrænder fedt.

Cardio vil styrke kroppens kredsløbssystem og forbrænde kalorier, hvor styrketræningen søger for at du forbrænder fedt i hviletilstand. Benyt dig af begge træningsformer og se flest resultater, hurtigst.

 

Rigtig god træning :)