Derfor skal du prøve kræfter med jumping fitness

Skrevet d. 15. oktober 2020


Går du og drømmer om at komme i gang med fitness igen? Men kan det være svært helt at komme ud af fjerene og komme i gang? Så er det nu du skal spidse ørerne, da det kan være det er en ny form for sport du skal prøve kræfter med. Vi kender alle det med at det kan være svært at finde motivationen når det bliver det samme man laver igen og igen. 

Derfor kan det nogle gange være en god ide at udvide sin horisont og kigge efter andre alternativer til fitness. Jumping fitness kan være en af disse alternativer, og så er det både sjovt og giver god træning. Vil du gerne vide mere om, hvorfor du skal prøve kræfter med jumping fitness, skal du læse med her.

Hvad er jumping fitness?

Men hvad er det her jumping fitness tænker du nok. Det er i ordets betydning fitness, hvor du hopper på en trampolin. Det er altså en dynamisk form for fitness, hvor kroppen hele tiden er i bevægelse. 

Denne type af fitness er udviklet med henblik på at styrke kroppen på en mere positiv og livsglad måde. Derfor er Jumping Fitness en kombination af mange forskellige typer af øvelser. Du får en kombination af hurtige og langsomme spring, forskellige variationer af arobic trin, dynamiske sprint og såkaldte powersport elementer. 

Når du dyrker Jumping Fitness, bliver hele kroppen styrket gennem en cardio træning kombineret med god musik og glade mennesker. Faktisk, er denne type fitness op til tre gange mere effektiv end løb, samtidig med det er langt sjovere.

En sjov og anderledes træningsform 

Jumping fitness er altså en sjov og anderledes træningsform, der er blevet populært i Danmark i de senere år. Vi kender jo alle det med at ville have mere motivation, men hvis man kan kombinere fitness med sjov træning og god musik, kan det være det kan få dig afsted. 

Når du træner Jumping Fitness, bliver der spillet alt den musik du kender, så du har mulighed for at synge med og have en fest mens du bliver motioneret. Det hele går stærkt, og hvis du ikke kan finde ud af den ene øvelse, bliver den hurtigt afløst af en anden, så du virkelig føler du får noget ud af fitness turen. 

En skånsom træningsform 

Men selvom det er en træningsform, hvor der er høj intensitet og bevægelse næsten hele tiden, er det også en skånsom træningsform. Man kunne fristes til at tro, at ens ben ville blive utrolig ømme, når man hopper i over en time af gangen. 

Det er altså en skånsom sport, der sørger for du også kan gå dagen efter. Modsat træning og løb i naturen, giver Jumping fitness ikke stød op gennem kroppen, så dårlige knæ og hofter kan sagtens være med. Du kan også bruge Jumping fitness, hvis du har været skadet eller vil have en form for hviledag, hvor belastningen ikke skal være for hård. 

Styr selv intensiteten 

En anden god grund, til at vælge at prøve kræfter med Jumping Fitness, er at du selv har mulighed for at skrue op og ned for intensiteten. Det betyder altså du selv kan være med til at bestemme, hvor hurtigt og hvor hårdt det skal være.

Hvis du gerne vil have rigtig meget ud af træningssessionen, kan du vælge at skrue op for intensiteten af hop. Men du kan også vælge at tage håndvægte med på trampolinen, så du vægten øges og det bliver endnu hårdere. Ønsker du ikke at øge intensiteten, kan du selv sætte tempoet ned eller følge instruktørens tempo.