Derfor skal du dyrke HIIT-træning

Skrevet d. 2. april 2019


HIIT-træning er en meget intens træningsform, som rammer hele kroppen og er for dig der gerne vil opbygge styrke og forbedre din kondition hurtigt og nemt.

Konditionstræningen forgår ved at man trapper op i intensitet. Man kan dyrke denne form for sport på flere måder, men mange benytter sig af at starte ved lavt tempo i 30 sekunder, derefter i et moderat tempo i 20 sekunder, og til sidst meget intenst i 10 sekunder. Det kan være alle former for cardio man udøver på denne måde, så længe det er aktiviteter der tillader at man springer til og fra højt og lavt tempo.

Fordele ved at dyrke HIIT:

-       God træning til dig der ikke har særlig meget tid, da du kan opnå samme resultat på det halve af tiden.

-       Grundet den høje intensitet har kroppen en længere fedtforbrændingsperiode.

-       Man kommer hurtigere i form.

-       Des højere intensiteten er under ens træning, des mere muskelopbygning bliver der opbygget og dette ender ud i et højere              stofskifte.

-       Høj intensitetstræning kan forbrænde ens fedtdepoter med op til 50% hurtigere end ved almindelige cardiotræning.

-       På bare 15 minutter kan man opnå samme resultat som efter 1 time i fitnesscenteret.

-       HIIT hjælper på blodtrykket.

-       HIIT kan dyrkes/laves overalt og du har derfor ingen undskyldning for at komme i gang/afsted

 

Følg dette træningsprogram og kom nemt i gang med HIIT derhjemme

I dette træningsprogram anbefaler vi at man udfører hver øvelse i 45 sekunder og derefter slapper af i 20 sekunder. Og det skal være med et højtintensitetsniveau så der bliver forbrændt noget.

  1.      Jump Squat: Stil dig med fødderne solidt plantet i jorden og en skulderbreddes afstand mellem dine knæ. Bøj så knæ og hofter så du kommer ned i hug og hop så højt du kan op i luften på vej op. Spænd op i maven. Fortsæt i 45 sekunder. 
  1.      Mountain Climbers: Læg dig ned på gulvet I en planke. Herefter hiver du så skiftevis dit højre og venstre knæ helt op til maven – i en god fart.
  1.      Armbøjninger: Placer dine hænder i jorden lodret ned fra dine skuldre og med strakte ben, med tæerne i jorden. Løft dig selv op og ned fra jorden.
  1.      Butt Kicks: Placer dine fødder let spredte i gulvet. Hop og spark skiftevis din højre og venstre fod op mod tilsvarende balle.
  1.      Burpees: Ned og lav en armbøjning igen, men så snart du har løftet dig op fra jorden skal du have benene ind under kroppen og springe op i en sprællemand og derefter ned og lave en armbøjning igen. Denne øvelse er meget hård.
  1.      Lunges: Slut af med at stå op, træd et skridt frem med højre ben og gå ned i knæ indtil låret er parallelt med jorden. Pres kroppen tilbage i stående position og skift med det andet ben.