6 gode ting du kan spise før træning

Skrevet d. 19. oktober 2020


Vi kender alle det med at man gerne vil have lidt mad inden træning. Det kan eksempelvis være du ikke har fået noget siden frokost, og derfor gerne vil sørge for du ikke går sukkerkold under træningen. 

Men det kan være svært helt at finde ud af, hvilke madvare man skal vælge, så man give de bedste forudsætninger for træningen, samtidig med man undgår at få det dårligt. En anden ting du skal huske, er at spise i nogenlunde god tid inden træning, i hvert fald en time, så det påvirker træningen mindst muligt. Vil du gerne lære mere om de seks gode ting du kan spise før træning, læs med her.

Avocado 

Nummer et madvare, der kan være god at indtage inden træning, er avocado. Det er en rigtig sund frugt, der kan gøre mange gode ting for dig og din krop. En avocado har nemlig masser af sundhedsfremmende egenskaber og indeholder enkeltumættet fedt. 

Derfor er denne frugt god til at sænke kolesteroltallet, hjælpe med at holde muskler og led stærke og smertefri. Du har også mulighed for at forbedre din blodsukkerbalance med avocado, og derfor er den uhyre god at spise inden du skal ned og træne.

Banan 

En anden madvare, er kan være rigtig god at spise inden man skal træne, er bananer. En banan har et højt indhold af eksempelvis B-vitamin, hvilket kroppen skal bruges til at producere energi.

En banan har også et højt indhold af kalium, der kan være med til at mindske muskelkramper. En sidste ting, der gør bananer gode inden træning, er at de har et højt indhold af kostfibre, så din kropsvæske nemmere bliver reguleret.

Gulerødder

Gulerødder er rigtig sunde for din krop, og så er de nemme at have med på farten. De er fulde af gode næringsstoffer, og så er de rigtige gode som eftermiddagssnack. I gulerødder findes der mange kulhydrater, der er med til at give energi og kalium, der kan være med til at kontrollere dit blodtryk og muskelsammentrækninger. Så alt i alt er gulerødder en god snack på vej ned i fitnesscenteret. 

Bær 

En fjerde madvare, der kan være god at spise inden træning, er bær. Når man spiser friske bær, vil man opleve at de har en sundhedsfremmende egenskaber, der er gode for din krop. Bær er desuden rige på antioxidanter, og har derfor en god virkning på din krop. 

Du behøver ikke meget mere end en håndfuld bæ, hvis du gerne vil gøre noget godt for din krop. En enkelt håndfuld er med til at forbedrer kredsløbet og fremme transport af næringsstoffer i din krop. Vil du gerne have rigtig sunde bær, skal du vælge nogle med en dyb farve - jo dybere, jo bedre.

Æg 

En femte ting, der er god at spise inden du skal ned og træne, er æg. Du kan spise æg i mange forskellige former, og der er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave med dine æg. 

Æg er en god madvare, da den indeholder protein, der er med til at bygge din muskelmasse op og give dig energi. Du skal huske både at spise æggehviden og æggeblommen, da blommen kan være en god kilde til jern og er god for hjernens sundhed. 

Laks

Har du ikke lyst til at spise frugt, grøntsager eller æg, er der en sjette madvare du kan spise inden træning. Laks er både sundt for din krop og godt for hjertet. Fisken har et højt indhold af olier, der giver et godt immunforsvar. 

Men ikke nok med det, har laks også et højt indhold af antioxidanter, som eksempelvis D-vitamin, der kan være godt for dine knogler og fremmer produktionen af antistoffer. Alt i alt er laks sundt at spise inden træning.